Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Barcelona

Paella στη Barceloneta:

Η Barceloneta είναι το Μικρολίμανο της Βαρκελώνης και το ΜΟΝΟ μέρος που αξίζει να φας παέλια. Αργεί να έρθει στο τραπέζι γιατί μαγειρεύεται εκείνη τη στιγμή. Μην επιχειρήσετε να τη φάτε αλλού, τη φτιάχνουνε νερόβραστη χωρίς αλάτι από το πρωί και τη σερβίρουν όλη μέρα. Θα καταλήξετε με στομαχόπονο όπως εγώ.
Στη Barceloneta πάει το μετρό - υπάρχει και η ομώνυμη στάση. Καταλήγει στην παραλία της Βαρκελώνης.
Casa Batllo:

Ο Gaudi έκανε το θαύμα του πάλι και το συγκεκριμένο αξιοθέατο που βρίσκεται στην Passeig de Gracia μαζεύει πολύ κόσμο...
Passeig de Gracia:

Το Κολωνάκι της Βαρκελώνης. Η Coca Cola εδώ στοιχίζει 2,75€. Όποιος δε με πιστεύει έχω την απόδειξη...
Όλα τα χλιδάτα μαγαζιά μαζεμένα και οι τιμές χειρότερες και από Αθήνα.
Park Guell:

Αριστούργημα του Gaudi - αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης που τον έχουν σα Θεό (δημιούργημά του και η Sagrada Familia), ένα πάρκο όχι μεγαλύτερο από τον εθνικό μας κήπο αλλά με όμορφη και ψυχεδελική αρχιτεκτονική. Βρίσκεται στη στάση Vallcarca του μετρό, μετά από κανά χιλιόμετρο αλλά συνιστώ να πάτε με ταξί γιατί εγώ που το επιχείρησα με τα πόδια είχε μια τρελή ανηφόρα και την επόμενη μέρα ξύπνησα πιασμένη.
Το μεγαλύτερο μέρος της Βαρκελώνης το πέρασα κοιτάζοντας το χάρτη χε χε χε
La Sagrada Familia:

Το εισητήριο έχει 11€ κατά άτομο για να μπεις στο χώρο της εκκλησίας, στο εσωτερικό της δηλαδή όπου δε βλέπεις τίποτα γιατί γίνονται ανακατασκευές και το μόνο που ακούς είναι ο ήχος του κομπρεσέρ και άλλα 2,5 ευρώ για να ανέβεις με ασανσερ στον πύργο - αυτό αξίζει βλέπεις τη Βαρκελώνη στο πιάτο.

Γενικά αν είσαι αρχιτέκτονας αξίζει να πας σε αυτή την πόλη.
Στα μαγαζιά στη La Ramblas που είναι η δική μας Ερμού, αυτοί που εξυπηρετούν είναι κυρίως Φιλιππινέζοι, μιγάδες κτλ.
Ο βασικός μισθός στην Ισπανία είναι τα 1300€. Οι Ισπανοί μαγαζάτορες στους κεντρικούς δρόμους επισκέπτονται τα μαγαζιά τους μια φορά την ημέρα (ή 2 ανάλογα) για να μαζέψουν τα κέρδη και αφήνουν τους αλλοδαπούς να δουλέψουν.

Η Βαρκελώνη μυρίζει παντού υπόνομο.

Θα επανέλθω με περισσότερες φωτο.

Trivia: Ο Gaudi πέθανε στα 74 του χρόνια, γιατί τον πάτησε τραμ!!!!! Google it.

Δεν υπάρχουν σχόλια: