Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Μεγάλο Σάββατο

Η Αθήνα τέλεια!
Λιγοστά αυτοκίνητα στους δρόμους, με τη συγκοινωνία είσαι σε 15 λεπτά το πολύ στο σπίτι σου, απόλυτη ηρεμία στη γειτονιά, πολλές θέσεις πάρκινγκ, σαν Δεκαπενταύγουστος ένα πράγμα.
Εργαζόμουν σήμερα.
Μέχρι και ο Βενέτης απέναντι κλειστός ήταν αλλά εγώ δούλευα ( ή σκότωνα μύγες όπως το πάρει κανείς)
Το καλύτερο όταν ξεμένεις πίσω, όταν όλοι οι άλλοι παίρνουν άδεια και εσύ είσαι εδώ είναι να το διακωμωδείς. "To make the best of it".
Είναι ώρα να δεις εκείνη την ωραία ταινία, να περιποιηθείς τον εαυτό σου με μπουρμπουλίθρες από αφρόλουτρο και μυρωδάτες κρεμούλες, να κάνεις βόλτα ανέμελη, να ακούσεις την σπάνια αυτή ησυχία της πόλης, να χαζέψεις βιτρίνες και να χαρίσεις το πιο όμορφο χαμόγελο στο σερβιτόρο που θα εργάζεται για να σου φέρει το αχνιστό σου καπουτσίνο ενώ εσύ θα έχεις σχολάσει. Να φτιάξεις εκείνη τη συνταγή που ήθελες, να μαζέψεις το σπίτι, να ασχοληθείς χωρίς δικαιολογίες σε εκείνη την εργασία που είσαι σίγουρος οτι θα πάρεις 10άρι αν μελετήσεις πραγματικά.
Η γκρίνια είναι για τους αδύναμους - όχι πως δεν γκρινιάζουμε όλοι πότε - πότε, δείγμα ανθρώπινης φύσης γαρ - η χαρά της ζωής κρύβεται σε πολύ μικρότερα πράγματα από οτι νομίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: