Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Το φτιάξαμε στη Μήλο - εκεί που δε μας νοιάζει να λερώσουμε γιατί είμαστε πάντα πιο χαλαρά.

Πρώτα θα λιώσουμε το βούτυρο (250γρ) στην κατσαρόλα και μετά θα προσθέσουμε ένα πακέτο σιμιγδάλι χοντρό (500γρ). Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι. Προσοχή να μην καεί γιατί έβγαζα μαυράκια καμμένα από την κατσαρόλα. Και είπαμε ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Δεν πάμε τουαλέτα στο ενδιάμεσο, ούτε αφήνουμε το σιμιγδάλι για να πάμε μέσα να αλλάξουμε κανάλι... (τα λέω για να τα ακούω)


Επίσης, προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό (ποτήρια, όχι κούπες) και 4 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη. Προαιρετικά λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αυτά τα αγοράζεις ανάλατα και τα βράζεις. Τα αφήνεις να κρυώσουν και αφαιρείς πολύ εύκολα το φλοιό τους. Τα ψήνεις στο γκρίλ για 10 λεπτά περίπου αναδεύοντας συχνά για να μην αρπάξουν από τη μια μεριά μόνο.

Τέσπα. αφού τα προσθέσεις όλα αυτά συνεχίζεις να ανακατεύεις καλά.














Μόλις αρχίσει να πήζει το βάζεις στη φόρμα

Ο χαλβάς είναι πετυχημένος αν δοκιμάζοντάς τον κριτσινίζει λίγο, δηλ. δεν είναι λαπάς.
Εμένα μου έγινε λίγο λαπάς γιατί αντί για ποτήρια νερό έβαλα κούπες αλλά δεν έμεινε ούτε κομμάτι και επομένως όλα καλά.









Α! και μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε με κανέλα από πάνω.
Αν δεν έχετε φόρμα και ένα ταψί είναι καλό απλά θα κόβετε τα κομμάτια τετράγωνα.

Είναι και νηστίσιμος για όσους νηστεύουν αλλά έχει αρκετές θερμίδες.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: