Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

15χρονος χάθηκε από χέρι Ειδικού Φρουρού - Η άλλη προσέγγιση

... Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε κάτι τέτοιο δεν τις ξέρει κανείς παρά μόνο οι απόλυτα παρόντες στο περιστατικό. Κρίμα να χάνεται μια ζωή έτσι.
Ένας ειδικός φρουρός δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το όπλο που του εμπιστεύτηκε το κράτος αλόγιστα. Το καντήλι του μικρού έσβησε. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί.
Αλλά τι θα θεωρηθεί "δικαιοσύνη";
Αυτή τη στιγμή καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας καίγονται. Η καλύτερη των αντεξουσιαστών! Αφορμή να κάνουν έκτροπα. Τίποτα άλλο. Κανένα συναίσθημα για το μικρό και το χαμό του. "Πέθανε ο μικρός; Από χέρι ΕΛ.ΑΣ; Γαμάτα! Πάμε να τα σπάσουμε!!!" Αυτή είναι η νοοτροπία τους. Γι αυτό ζούνε. Αν μη τι άλλο σε μια χώρα που προσπαθεί να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της, μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά. (Μπορούμε;;;)
Στο μαγαζί η μπροστινή πόρτα ήταν σπασμένη. Μας έδωσαν εντολή να κλείσουμε νωρίτερα. Κατηφόρησα στο Σύνταγμα. Περπατούσα και φοβόμουν. ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑ ΕΓΩ ΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ!!!! Λέει κάτι αυτό;
Αλλά μια στιγμή...

Τι θα γινόταν αν ο 15χρονος πέταγε μια μολότωφ στον ειδικό φρουρό;;;
Ξέρετε... κι αυτός άνθρωπος είναι. Έχει 3 παιδιά, μια σύζυγο, οικογένεια, ανθρώπους που τον αγαπούν. Τότε θα έλεγαν οτι ο μικρός είναι ανήλικος. Δεν έχει συναίσθηση. Εγώ γιατί στα 15 μου δεν έβριζα τους αστυνομικούς; Γιατί δεν έσπαγα τα καταστήματα; Είμαι ανώμαλη; Τι δουλειά θα είχα στα Εξάρχεια 15 χρονών!!!! Δεν θα είχα. Δεν είχα. Γιατί οι γονείς μου φρόντιζαν να με προστατέψουν από ακατάλληλες συναναστροφές. Μου μιλούσαν. Όχι με τον καλύτερο τρόπο πολλές φορές, αλλά μου μιλούσαν. Έκαναν ΚΑΤΙ! Θα πρέπει λοιπόν και οι γονείς αυτού του παιδιού, τους οποίους - δεν το συζητώ - βαθύτατα συμπονώ, γιατί το να χάνεις το παιδί σου είναι μεγάλο βάρος, καταστροφικό για την ψυχική σου υγεία, σε καταρρακώνει, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από αυτή του γονιού προς το παιδί του, να αναλογιστούν σε ποιό βαθμό φέρουν ευθύνη. Οκ, ο ειδικός φρουρός ΑΝ σκότωσε το παιδί επειδή του μίλησε άσχημα ΚΑΚΩΣ ΕΠΡΑΞΕ, αλλά και εκείνο ποιός του έμαθε να βρίζει αστυνομικούς;
Κοινωνική παιδεία χρειαζόμαστε. Πολιτισμό. Είμαστε απολίτιστοι. Ποιά Ελλάδα και αξίες δημοκρατικές μου λέτε;
Η βία δε λύνεται με βία. Καταλαβαίνω οτι σήμερα οι νέοι έχουν φτάσει στο αμήν. Δουλειές δεν υπάρχουν, οι γονείς τους είναι άνεργοι, οι νεόπλουτοι προκλητικοί, η παιδεία στα σχολεία ελλιπής, αλλά τι νόημα έχει αν σπάσεις μια βιτρίνα; Θα νιώσεις καλύτερα; Αν ναι, πήγαινε καλύτερα να μάθεις μπόξ. Σε εκτονώνει καλύτερα! Αυτό για όσους νέους δρουν χωρίς να σκέφτονται..
Για τους "επίσημους" γνωστούς άγνωστους δεν πέφτω στη λούμπα να θεωρήσω οτι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Οι κακές παρέες στην παιδική - εφηβική ηλικία σε διαμορφώνουν. Σου καλλιεργούν μίσος, χωρίς να ξέρεις γιατί. Δεν έχεις κριτική ικανότητα και θεωρείς οτι είναι cool να τα διαλύεις. Αλοίμονο στους γονείς που λόγω υποχρεώσεων δεν έχουν χρόνο να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: