Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Today's creation is...

φάβα!




Η συνταγή απλή:


500 gr φάβα
1 lt νερό
2 μικρά κρεμμύδια
αλάτι
λεμόνι
λάδι

Βάζεις τη φάβα με το νερό να βράσει και προσθέτεις τα λιωμένα κρεμμύδια μέσα, μαζί με αλάτι. Την ξαφρίζεις κανά 2 φορές και την αφήνεις να χυλώσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σχετικά συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο. Θέλει τουλάχιστον μια ώρα γιατί είναι όσπριο. Μόλις χυλώσει (όχι τελείως) την περνάς από το multi με λίγο χυμό λεμόνι (ή πολύ, ανάλογα τα γούστα). Την βάζεις σε ένα πιάτο και προσθέτεις ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λεμόνι, λάδι, ελιές και οτι άλλο σου αρέσει.
Για gourmet πιάτο βάζεις στην συνταγή λάδι τρούφας, το δοκίμασα στο Scala Vinoteca και μου άρεσε πολύ.



Είχα να μαγειρέψω καμιά εβδομάδα και τα έκανα απόψε όλα μαζί.
Σπετσοφάι (ή έτσι το ονόμασα εγώ τουλάχιστον γιατί απλά πρόσθεσα λουκάνικο στο τουρλού), φάβα και ελβετικές τρούφες από τη Βίκυ η οποία είναι εκπληκτική σε ό,τι κάνει και το site της είναι απίστευτο γιατί σου εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να προσέξεις και τι όχι στις συνταγές και με έναν φιλικό αέρα, πολύ προσιτό με ποιητική διάθεση. Εκεί έμαθα π.χ. οτι η σοκολάτα κόβει αν προσθέσεις αλκοόλ αν δεν την έχεις αναμείξει με μια λιπαρή ουσία πιο πριν.


Βίκυ, congrats!

Κατά τα άλλα δεν ξέρω αν σας έχω πει τη φοβία που έχω με τους μεγάλους δρόμους και την Αττική Οδό, σήμερα έκανα ένα βήμα για να τους ξεπεράσω μιας και οδήγησα μόνη μου μέχρι το Μαρούσι για την ΟΣΣ του ΕΑΠ και γύρισα και μέσω της ίδιας οδού, οπότε αυτό για μένα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία.

Σας καληνυχτίζω όλους τώρα γιατί είμαι πτωματάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: